Primele 5 concerte ale Turneului Naţional Stradivarius s-au bucurat de un succes fără precedent. La Iaşi, Oneşti, Focşani, Bacău, biletele pentru spectacol au fost epuizate cu zile întregi înaintea concertului, de mai multe ori organizatorii recurgând la soluţia amplasării de scaune suplimentare pe scenă.
Ecranul de mari dimensiuni pe care pot fi urmărite cele 24 de videoproiectii care acompaniază Capriciile de Paganini a fost adesea înconjurat de zeci de spectatori, care au avut astfel experienţa ieşită din comun de a se află în timpul concertului la doar câţiva păşi distanţă de artist, chiar pe scenă.
Tehnicienii care asigură proiecţia ne-au declarat : "Această soluţie a amplasării publicului pe scenă ne-a luat puţin prin surprindere, uneori acest fapt îngreunând comunicarea necesară sincronizării cu violonistul Alexandru Tomescu. Dar când un om este dispus să asiste la spectacol chiar şi din spatele ecranului, atunci micile noastre inconvenienţe tehnice devin neînsemnate în comparaţie cu bucuria celor care reuşesc să asiste la concert, fie şi de pe scenă.”
Turneul a dat naştere unui fenomen încă rar în România: turismul cultural! Astfel, la concertele de la Bacău, Oneşti sau Focşani au venit spectatori din Brăila, Galaţi, Tecuci sau Piatra Neamţ. Acest lucru, pe lângă sprijinul important oferit comunităţii locale, arată entuziasmul românilor pentru evenimente culturale, în ciudă tuturor dificultăţilor economice.
Turneul Naţional Stradivarius, prezentat de Centrofarm şi E.ON România continuă până la sfârşitul lunii mai în următoarele oraşe, astfel: Piteşti (12 mai), Craiova (14 mai), Timişoara (16 mai), Bucureşti (19 mai), Cluj- Napoca (21 mai), Sibiu (23 mai), Medias (25 mai), Dumbrăveni (26 mai), Târgu Mureş (27 mai) şi Baia Mare (29 mai). La concertele din Oneşti, Mediaş, Dumbrăveni, Târgu Mureş şi Baia Mare intra