Ambasada Franţei în România și Institutul Francez din București organizează un nou eveniment Pasarela, inedita conferinţa-degustare "Noi trenduri. Parfumerie culinară". Michèle Gay, specialist în parfumerie culinară, a reinterpretat cinci brânzeturi tipic românești (brânza de burduf în coajă de brad, caș afumat, cașcaval afumat, telemea de oaie, telemea de capră), prin tot atâtea ape-parfum create special pentru acest eveniment.
Aceste cinci „acordaje” pun în valoare cele cinci savori specifice, demonstrând în ce fel parfumeria culinară poate revizita și potența un patrimoniu imaterial precum cel al brânzeturilor românești. Michèle Gay a început ca stilist de modă, după care a fãcut parte din echipele de la La Potinière, L’Écureuil et Lenôtre Paris. A descoperit apoi școala de parfumeuri ISIPCA și conservatorul de parfumuri Osmotheque. Lucrează în prezent pentru marile case de lux Chanel, Boucheron, Clarins, dar și pentru Campbell și Sodeb’o. Este recunoscută de către profesioniștii din domeniul parfumurilor și al gastronomiei drept un adevărat pionier în materie de Parfumerie Culinară. www.michelegay.com Mihaela Dedeoglu în dialog cu Michèle Gay și Svetlana Cârstean
Ambasada Franţei în România și Institutul Francez din București organizează un nou eveniment Pasarela, inedita conferinţa-degustare "Noi trenduri. Parfumerie culinară". Michèle Gay, specialist în parfumerie culinară, a reinterpretat cinci brânzeturi tipic românești (brânza de burduf în coajă de brad, caș afumat, cașcaval afumat, telemea de oaie, telemea de capră), prin tot atâtea ape-parfum create special pentru acest eveniment.
Aceste cinci „acordaje” pun în valoare cele cinci savori specifice, demonstrând în ce fel parfumeria culinară poate revizita și potența un patrimoniu imaterial precum cel al brânzeturilor românești. Michèle Gay a început ca stilist de modă, după care a