Numirea fostului consilier de stat, Cynthia Curt, in functia de consul general la Barcelona, a starnit reactii puternice, presa acuzandu-l pe Emil Boc ca isi pozitioneaza apropiatii in functii sus puse. Numirea in functia de consul a Cynthiei Curt este doar ultima dintr-o serie de numiri controversate de consuli facute de guvernele care s-au perindat pe la putere. Baconschi l-a numit consul general la Marsilia pe jurnalistul Ioan T. Morar; Adrian Nastase l-a numit consul general la Los Angeles pe fostul sau purtator de cuvant, Claudiu Lucaci; C.P. Tariceanu a pus-o consul general la Sevilla pe fostul deputat PNL Monica Stirbu (la baza inginer zootehnist). De-a lungul guvernarilor de la Palatul Victoria, doua aspecte au ramas neschimbate: toti au pledat pentru intinerirea si profesionalizarea corpului diplomatic si toti au recurs la numiri diplomatice preferentiale sau pe criterii politice.
Premierul Emil Boca numit-o pe fostul consilierul de stat pe probleme juridice in cadrul Guvernului, Cynthia Carmen Curt, in functia de consul general al Romaniei la Barcelona in locul lui Radu Ionescu, al carui mandat de patru ani a expirat.
Cynthia Curt Foto: AgerpresCynthia Curt detine in prezent si functia de presedinta a Consiliului National de Integritate (CNI) din 2010. Curt este membra a CNI din partea grupului PDL de la Senat.
Inainte de a fi consiliera in guvernul Boc, Cynthia Curt a lucrat ca asistent universitar in cadrul Facultatii de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii Babes-Bolyay din Cluj, catedra condusa de Emil Boc. In perioada decembrie 2005-martie 2008, a fost subprefect de Cluj, iar din ianuarie 2009 a devenit consilier de stat in cadrul Executivului.
Curt a absolvit dreptul la Cluj, tot in acest domeniu obtinandu-si si masteratul. In 2007 a obtinut doctoratul in stiinte politice, specializarea relatii int