La nivelul lunii martie, producţia industrială din ţara noastră a înregistrat o scădere de 0,8% comparativ cu luna februarie, după ce în februarie s-a raportat o scădere de 0,2% faţă de ianuarie. Sursa: Zoltan Lörencz
Potrivit unui raport al Oficiului European de Statistică (Eurostat), producţia industrială a scăzut, în martie, cu 0,3%, în Uniunea Europeană, şi cu 0,2% în zona euro, comparativ cu februarie, a anunţat, joi, Oficiul European de Statistică (Eurostat), care a precizat că datele pentru România arată un declin al producţiei industriale de 0,8%.
Scăderea vine după ce, în februarie, s-au raportat creşteri de 0,6% în zona euro şi cu 0,4% în UE comparativ cu luna ianuarie a acestui an.
Extremele în topul statelor UE
În luna martie, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a crescut în nouă state membre şi a scăzut în 11 ţări membre. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Estonia (2,8%), Slovenia (2,2%), Luxemburg (1,9%) şi Letonia (1,4%) iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Lituania (minus 4,6%), Danemarca (minus 1,7%), Finlanda (minus 1,1%), Spania şi Irlanda (ambele cu minus 1%).
În ritm anual, producţia industrială a înregistrat în martie o creştere de 5,3% în zona euro şi de 4,6% în Uniunea Europeană. În martie 2011, comparativ cu perioada similară din 2010, producţia industrială a crescut în 14 state membre şi a scăzut în 6 ţări membre.
Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Estonia (32,7%), Lituania (14,5%), Suedia (13,7%), şi Germania (10,9%) iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Grecia (minus 7,5%), Irlanda (minus 5,4%) şi Portugalia (minus 2,4%). În ritm anual, România a înregistrat o creştere a producţiei industriale de 7%.
Citiţi şi: Economia îşi revine: cresc vânzările şi comenzile din industrieCe industrii româneşti câştigă de pe urma conflictelor ara