Investitorii care şi-au deschis afaceri sau care sunt interesaţi de zona Clujului au, de miercuri, la dispoziţie, "un fir scurt" cu câteva dintre instituţiile publice din municipiu pentru a fi întotdeauna la punct cu anumite oportunităţi sau schimbări legislative. Astfel, Primăria Cluj-Napoca, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Judeţeanpă de Ocupare a Forţei de Muncă şi Direcaţia Finanţelor Publice Cluj au semnat un protocol de colaborare, potrivit căruia fiecare dintre cele patru instituţii şi-a desemnat un om care va activa într-un grup de lucru, care funcţiona ca un fel de interfaţă a autorităţii publice cu investitorii. Ideea realizării acestei colaborări a venit în urma unor probleme ridicate chiar de oamenii de afaceri din Cluj.
Solicitări din partea firmelor din IT
Primarul Sorin Apostu a declarat că în ultima perioadă a avut periodic întâlniri cu reprezentanţii unor companii şi firme, iar în ultima perioadă şi cu cei din firmele de consultanţă, pentru a vedea să afle care este impactul, în mediile specializate, a închiderii centrului regional ING şi a celui de cercetare al Nokia.
"Plecarea Nokia şi ING nu este considerată de natură a afecta climatul de business local. Nici una dintre companii nu şi-a modificat strategia sau obiectivele din acest motiv. Au fost decizii operaţionale pe care companiile respective le-ar fi luat indiferent unde s-ar fi aflat sediile acelor centre şi nu au legătură cu Clujul sau cu climatul local. Mai mult, unii chiar apreciază că a existat şi un efect benefic, prin disponibilizarea unui număr de angajaţi calificaţi, cu pretenţii financiare mai reduse", a declarat primarul Sorin Apostu.
El a spus că, în cadrulunei întrevederi cu firmele IT precum EBS, HP, Yonder, Office Depot sau Endava, reprezentanţii acestora au dat asigurări că nu intenţionează să părăsescă piaţa clujeană. @N_