Aproape 20 de gospodării din satul Iuda, situat la poalele Leaotei, sunt izolate pe Vârful Giurcu, din cauza drumului greu practicabil încă de iarna trecută şi nimeni nu face nimic. Pe acolo, nici căruţele nu răzbat. Autorităţile spun că au fonduri cu care vor repara drumul, însă nu se ştie când se va întâmpla acest lucru.
Aşezată la poalele Leaotei, comuna Râu Alb, ar putea rivaliza din punct de vedere turistic, cu multe localităţi consacrate în domeniu. Dacă mai adăugăm că această localitate mai este străbătută şi de DJ 712 A (Izvoare - Fieni), care va face parte din proiectul „Subcarpatica”, viitorul Drum Naţional care va lega judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova într-un mănunchi de frumuseţi necunoscute pe plan naţional şi internaţional, atunci putem spune că speranţele râurenilor de a visa frumos, sunt mari.
„Drumul Giurcului”
Şi totuşi, până la vise, prezentul creează mari probleme locuitorilor satului Iuda, care se află sub şi pe creasta Vârfului Giurcu, cel mai înalt deal submontan – 840 metri altitudine din Dâmboviţa.
La 1,5 kilometri de centrul comunei Râu Alb, chiar pe DJ 712 A, spre comuna Runcu, spre dreapta, porneşte un drum comunal lung de aproape un kilometru, care deverseşte 20 de gospodării înşiruite de-a lungul său.
Acest drum, cunoscut şi sub numele de „Drumul Giurcului” a fost practicabil până anul trecut, când pimăria din Râu Alb a hotărât să-l modernizeze aşa cum a făcut cu aproape toate Drumurile Comunale ale localităţii. Giurcanii au privit bucuroşi când lama buldozerului pătrunde şi înspre ei, dând la o parte pietrele pe care tot ei le aşezaseră cândva şi sperau că în sfârşit, vor vedea urcând şi coborând autoturisme că doar ne aflăm în secolul XXI şi nu doar căruţe cu cai biciuiţi.
Buldozerul le-a săpat calea spre nenorocire...
Din nefericire pentru sătenii din Iuda, o dată ce buldozerul