Accesul în Turnul Primăriei este gratuit încă două săptămâni, urmând ca de la 1 iunie să se perceapă o taxă de 5 lei pe persoană sau 3 lei pe persoană, în cazul grupurilor organizate mai mari de 10 persoane. Turnul Primăriei face parte dintr-un monument istoric, construit în anii 1902-1903 de arhitectului Rimanoczy Kalman. Renovarea a fost făcută pentru a introduce turnul în circuitul turistic al orașului și s-a realizat după schițele arhitectului Ernest Pafka.
Turnul Primăriei poate fi vizitat de grupruile de turiști gratuit, numai până la sfârșitul lunii mai. Vizitarea obiectivului turistic se face în grupuri programate, de maximum 15 persoane, doar cu ghidaj de specialitate. "Momentan însoţirea vizitatorilor în turn este asigurată de personalul de deservire al primăriei, urmând ca în perioada imediat următoare, ghidajul să fie asigurat de o persoană specializată", spune Mirela Macra, reprezentantul Primăriei Oradea. În Turnul Primăriei, la cota cea mai înaltă, este amplasat un telescop care funcţionează cu monede de 50 de bani.
Vizite doar cu programare
Orădenii sau turiștii care vor să viziteze Turnul Primăriei, trebuie să se programeze cu cel puțin o zi înainte. Programările se fac pe adresa vizitareturn@oradea.ro şi la numărul de telefon 0731.212.284. Programul de vizite este de vineri până duminică între orele 9.30 - 16.30 (pe perioada sezonului rece) și între orele 9.30 - 19.30 (în perioada sezonului cald). "Turnul Primăriei se poate vizita şi în cursul săptămânii, de luni până joi, pe baza unei programări anticipate", a precizat Mirela Macra. .
Închis de sărbători
Turnul va fi închis în zilele de sărbători legale. Primăria Oradea nu percepe taxă pentru fotografieri şi filmări video, însă fotografierea şi filmările profesionale în cadrul muzeului turnului se fac pe bază de solicitare scrisă, cu cel puţin o săptămână înainte de re