„Bin Laden este mort. Trebuie închisă Guantanamo” (Le Monde). „Rebelii pun mâna pe aeroportul din Misrata” (Financial Times). „Egiptul închide frontierele” (L’Osservatore Romano). „Raisul este obiectivul nedeclarat” (Îl Sole 24 Ore). „Criza greacă complică candidatura lui Dominique Strauss-Kahn” (Le Figaro). „Dominique Strauss-Kahn, scenariu-catastrofă” (France-Soir).
Presa europeană continuă să se întrebe ce-i de făcut după eliminarea lui Bin Laden. Şi să cităm editorialul din Le Monde intitulat „Bin Laden este mort. Trebuie închisă Guantanamo”. „Tortura este imorală şi este ilegală. Confruntaţi cu această chestiune în mai multe rânduri de-a lungul istoriei, francezii o ştiu. Jurnalul nostru a luat parte în mai multe rânduri în lupta contra torturii în timpul războiului din Algeria.
Ceea ce ştim, fără îndoială într-o măsură mai mică, este că tortura este şi contraproductivă. Nu lipsesc experţii în culegerea de informaţii, atât în Franţa cât şi în Statele Unite, care susţin acest lucru. Nu este totuşi simplu să admitem, pentru fosta echipa Bush, că cel care a interzis „tehnicile de interogatoriu excesive”, Barack Obama, este cel care culege fructele a 10 ani de muncă, oferind astfel opiniei publice trofeul lui Ben Laden. Dar nu serveşte nimănui să ascundem adevărul. Acum însă preşedintele Obama ar trebui să se ocupe de eliminarea vestigiilor dezastruoase ale atentatelor din 11 septembrie, să spună adevărul despre închisorile secrete ale CIA, să facă lumină în privinţa prizonierilor dispăruţi şi mai ales să închidă centrul de detenţie de la Guantanamo”.
Ziarele scriu şi despre Libia. „Rebelii pun mâna pe aeroportul din Misrata”, citim în Financial Times. Peste 700 000 de persoane constrânse să fugă din cauza conflictului din Libia. „Egiptul însă închide frontierele”, notează L’Osservatore Romano. Cotidianul italian Îl Sole 24 Ore scrie că „Rai