Prima ursoaică născută în captivitate la Galaţi a primit de ziua ei un tort din fructe şi legume, din partea elevilor de la Şcoala Gimnazială nr. 12 „Miron Costin". Codruţa a savurat din plin tortul iar cei patru urşi şi celelalte specii de animale au primit de la copii fructe şi legume special pentru această ocazie.
Aniversarea tinerei ursoaice a coincis cu proiectul educaţional „Ursul Brun", organizat la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii în colaborare cu elevii unităţii de învăţământ.
„Manifestarea a reunit 20 de elevi de la clasele a IV-a A, D şi E, sub îndrumarea profesoarei Kati Calciu. În cadrul proiectului, elevii au fost informaţi asupra modului de viaţă şi habitatului ursului brun european, precum şi despre evoluţia urşilor în preistorie", a declarat Florin Matei, documentarist şi purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.
În România, ursul brun, până în prima jumătate a sec. XIX, se găsea în întreaga ţară, din Delta Dunării până în Carpaţi. Din păcate, a fost exterminat din zonele de câmpie, pentru a nu împiedica agricultura extensivă şi creşterea vitelor, pescuitul şi alte practici similare din secolul XIX. În prezent, ursul brun trăieşte de-a lungul lanţului carpatic, mai ales printre stânci, unde îşi poate crea bârlogul. Animal puternic, poate parcurge chiar şi 150 de kilometri într-o singură zi şi se bazează pe auz şi miros. În decembrie 2010, în România existau 6.000 de urşi bruni, adică 40% din totalul celor existenţi în Uniunea Europeană. În anul 2008, în România existau 7.500 de urşi bruni. "Braconajul şi regimul de vânătoare sunt două din cauzele diminuării efectivului de urşi bruni în România. Încercăm, prin acestă acţiune, să-i conştientizăm pe cei tineri asupra importanţei protejării anumitor specii de animale, cum ar fi ursul brun," a declarat refernet Luca Mariana, coordonatoarea proiectului din parte