Un poliţist de la Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Dolj este cercetat pentru favorizarea infractorului, fiind depistat tocmai în urma interceptărilor telefonice.
Opt persoane au fost reţinute în luna februarie, în urma descinderilor făcute de poliţişti şi „mascaţi“ la locuinţele unor rromi de pe strada Râului, din Craiova. Aceştia erau suspectaţi că se ocupau cu falsificarea de bancnote, dar şi cu furturile. Potrivit anchetatorilor, la 20 noiembrie 2010, rromii au sustras cabluri în valoare de 100.000 de euro, dar au reuşit să evite filtrele poliţiei, graţie lui Vlad Cosmin Totora, ofiţer la Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Dolj, care le-a comunicat că sunt căutaţi, dar şi ce trasee ocolitoare să folosească. Procurorii DIICOT Craiova spun că poliţistul care îi ajuta pe hoţi a fost depistat după ce au fost interceptate, în total, peste 60 de convorbiri telefonice între el şi membrii bandei.„Suspecţii au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de grup organizat, înşelăciune, falsificare de monedă sau alte valori şi furt calificat, iar Totora este cercetat în stare de libertate, pentru favorizarea infractorului“, a spus Adrian Glugă, procurorul-şef al DIICOT Craiova.
Banii, scoşi la imprimantă
Potrivit rechizitoriului, Victor Sârbu, zis Nanito, Radu Zaharia, zis Tohari, Florin Radu, Mihai Tomică, zis Tomil, Marian Mihai, Vasile Ovidiu Petcu şi Ionuţ Adi Logoviceanu îşi făcuseră pe strada Râului o adevărată imprimerie. În urma percheziţiilor din februarie, au fost găsite o unitate de calculator în care erau stocate matriţele, un scaner şi o imprimantă performantă, utilizate la falsificare, dar şi 14 bancnote contrafăcute, din cupiurile de 100 de lei, 500 de lei, 200 de euro şi 500 de euro. O parte din banii deja plasaţi pe piaţă au fost găsiţi şi retraşi imediat din circulaţie.