Este preşedintele Comitetului Reprezentativ al Părinţilor din judeţul Olt, încercând să implice părinţii în deciziile importante pentru viitorul elevilor.
Deşi are o carieră în domeniul asigurărilor, Gheorghe Floricică a dezvoltat în ultimii doi ani o activitate intensă de a înfiinţa o asociaţie a părinţilor care să aibă un cuvânt greu de spus în viaţa şcolară a copiilor lor. Împreună cu alţi şase părinţi, a pus în urmă cu doi ani de zile bazele Comitetului Reprezentativ al Părinţilor din judeţul Olt, fiind ales preşedinte în acest an. „Am hotărât că este nevoie ca noi, părinţii, să ne înfiinţăm ca şi comitet, pentru că noua Lege a Educaţiei ne conferă un rol important, putând să ne desemnăm reprezentanţi în consiliile de administraţie ale şcolilor, dar şi ca observatori în comisiile de bacalaureat. În momentul de faţă suntem în stadiul de a ne înfiinţa cu personalitate juridică şi am făcut demersuri către Inspectoratul Şcolar de a ne pune la dispoziţie un sediu în care să funcţionăm”, spune Floricică.
Reprezentare doar pe hârtie
Părintele este nemulţumit de faptul că acest comitet se află în urmă cu organizarea. „Deşi noua lege ne dă importanţa cuvenită la nivel de şcoală, acest lucru este doar pe hârtie. Ar fi trebuit să avem deja o situaţie clară cu reprezentanţii pe care să-i propunem din toamnă în consiliile de administraţie ale celor 182 de şcoli din judeţ, însă noi suntem încă neorganizaţi. Este o nebuloasă, suntem într-un blocaj. Ar trebui să avem mai mult sprijin din partea Inspectoratului Şcolar, însă avem senzaţia că în loc să funcţioneze această colaborare între noi, suntem mai mult sabotaţi.”, spune acesta.
În ciuda problemelor întâmpinate, preşedintele părinţilor conştientizează importanţa celor pe care-i reprezintă la nivel de şcoală şi faptul că vor avea un cuvânt de spus în luarea deciziilor. „Nu ne vom da bătuţi, iar păr