Primăria nu poate interveni, fiind vorba de o proprietate privată, dar Biserica Evanghelică va da curs iniţiativei
Curtea Bisericii Negre necesită intervenţii de urgenţă, deoarece piatră cubică nu mai există aproape deloc, nici chiar piatră spartă. Aşa se face că, după câte o ploaie de durată sau mai intensă, se formează bălţi pe care turiştii, dar şi braşovenii trebuie să le ocolească cu grijă. Şi cu toate că este în punctul zero al turismului din municipiul Braşov, nimeni nu a rezolvat această problemă.
De la Primăria Braşov ni s-a spus că, fiind o proprietate privată, municipalitatea nu poate face o asemenea investiţie. „Acel teren este proprietatea privată a Bisericii Negre, de aceea municipalitatea nu poate face nici o intervenţie în zonă. Noi avem o colaborare foarte bună cu Biserica Evanghelică şi ştim că se implică în menţinerea centrului istoric la un nivel cât mai atrăgător pentru turişti şi braşoveni prin păstrarea specificului de burg săsesc. De aceea credem că în scurt timp şi această problemă va fi rezolvată”, ne-a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
Amenajarea corespunzătoare a spaţiului din jurul Bisericii Negre se află în planurile conducerii Bisericii Evanghelice din Braşov. Peter Simon, directorul administrativ al Bisericii Evanghelice CA din Braşov, ne-a declarat că încă de anul trecut s-a dorit demararea unui concurs, cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor, pentru a se găsi o soluţie cât mai frumoasă pentru această zonă. „Noi dorim să facem un concurs de proiecte pentru a fi aleasă cea mai fericită soluţie. Vorbim aici atât de amenajarea pietonalului din jurul Bisericii Negre, cât şi de mobilier urban şi alte amenajări în zonă. Din păcate, nu am avut fondurile necesare pentru organizarea unui astfel de concurs. Noi acum căutăm sponsori pentru ca împreună cu Ordinul Arhitecţilor să organizăm un