- Diverse - nr. 782 / 13 Mai, 2011 Cu totii stim ca usturoiul face foarte bine la sanatate, dar atunci cand vine vorba despre cum ar trebui sa il consumam dam din colt in colt. Oare, cum e mai bine sa fie consumat? Curatat de coaja si mancat ca atare, zdrobit si adaugat in mancare, sub forma de pudra sau sub forma de pastila?! Raspunsul ni-l dau cercetatorii de la Universitatea Connecticut, din SUA, care, dupa numeroase studii, au ajuns la concluzia, citata de descopera.ro, ca "usturoiul este foarte bun pentru sanatate, cu cat este consumat intr-o stare mai naturala!” Atat usturoiul intreg, cat si cel sub forma de mujdei au efecte cardioprotective reale, iar in cazul unui atac de cord, permit o recuperare mai buna si mai eficienta a inimii. Aceste efecte se datoreaza hidrogenului sulfurat, continut in usturoi, care are un efect de relaxare a vaselor de sange si imbunatate ste circulatia sanguina. Pe de alta parte, pudra de usturoi nu este un adevarat substitut al usturoiului proaspat! Ea, fireste, nu contine toate proprietatile usturoiului intreg si nici macar aroma puternica a acestuia. De fapt, pudra este obtinuta prin uscarea si pisarea usturoiului si, uneori, pentru un plus de aroma, ii sunt adaugate anumite ingrediente artificiale. Pilulele de usturoi, chiar daca scad nivelul colesterolului din sange, au un efect destul de nesemnificativ, in comparatie cu usturoiul natural sau cu medicatia obisnuita pentru inima. Studiile releva ca, de fapt, capsulele de usturoi nu duc la scaderea tensiunii, a zaharului din sange sau la prevenirea atacului de inima, a cancerului sau la formarea cheagurilor de sange. In concluzie, oamenii de stiinta recomanda ca usturoiul sa fie folosit in stare naturala si, daca se poate, zilnic. L.P. - Diverse - nr. 782 / 13 Mai, 2011 Cu totii stim ca usturoiul face foarte bine la sanatate, dar atunci cand vine vorba despre cum ar trebui