Amenzile n-au niciun efect pentru că nu sunt niciodată plătite, iar programele de reconversia rromilor cerşetori sunt ineficiente
Şoferii care tranzitează Defileul Oltului sunt zilnic agasaţi de cerşetori, fie ei copii sau adulţi, majoritatea proveninţi din cartierul foarte sărac al oraşului Brezoi, Valea lui Stan. Şeful Poliţiei Călimăneşti, cms. şef Emil Găitănaru, ne-a spus: „La semafoarele care opresc circulaţia pe ambele sensuri de la Km. 202, din punctual numit «La Debuşare», pentru executarea lucrărilor de consolidare a versanţilor, se adună zilnic zeci de cerşetori, fie copii care apelează la mila publică a conducătorilor auto, fie persoane adulte, unele cu plozii în braţe. Fiind şi un drum european (E 81) imaginea noastră în ochii străinilor care tranzitează zona are mult de suferit din cauza cerşetorilor. Turiştii se simt tot mai agasaţi de insistenţa cerşetorilor, iar telefoanele sună tot mai des la Poliţie".
Cerşetorii duşi acasă cu maşinile poliţiei
Ieri, poliţiştii şi jandarmii din Călimăneşti şi Brezoi au luat la periat zona, dar azi cerşetorii au apărut, din nou, ca ciupercile după ploaie. „Acţiunile le facem în civil, cu maşini neinscripţionate, să îi putem prinde. Acum am ajuns să le dăm avertismente şi să-i duceam acasă, dar a doua zi revin. Pericolul este că pot cădea şi victime ale accidentelor rutiere", a mai spus şeful Poliţiei. Primarul localităţii Brezoi, Robert Schell, ne-a declarat: „Monitorizăm zilnic situaţia care este destul de delicată şi am sesizat şi Direcţia Copilului. Toate programele de reconversie ale rromilor sunt poezii. Reprezentanţii lor se întâlnesc la Sinaia sau la Predeal la hoteluri de cinci stele, iar în teritoriu nu se face nimic".
Cerşetorii au tranşate distanţele
La acţiunea de ieri organizată de poliţie au fost găsiţi cerşind şase copii din Valea lui Stan şi unul di