Criza a decapitalizat foarte multe companii de pe piata locala de paza si securitate, iar jucatorii importantii la nivel international vor profita de situatie, apreciaza Mihai Neicu, presedintele Nei Holding.
“Cu siguranta ca vom mai vedea achizitii pe piata de paza, pentru ca multe companii sunt decapitalizate”, considera Neicu.
El controleaza, alaturi de sotia sa, un grup din care fac parte parte societatile Nei Guard (paza si monitorizare), Nei Electric Distributie (import si distributie de echipamente electrice), Nei Medica Asist (servicii medicale), Nei Fire Protection (servicii de prevenire si stingere a incendiilor, Nei Management Consulting (consultanta), Compania de Detectivi Nei (detectivi particulari), Nei Technics & Strategies (manazin online de produse) si Alfatrust (semnaturi electronice).
Ultima tranzactie importanta din sectorul local al serviciilor de paza si protectia a avut loc la sfarsitul anului trecut, cand omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, proprietarul grupului UTI, a incasat trei milioane de euro din vanzarea Cobra Security, catre Securitas Services Romania, parte a grupului suedez Securitas AB, cel mai mare jucator la nivel mondial in domeniul serviciilor de securitate.
Tot la sfarsitul lui 2010, Liviu Tarsea, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de pe piata de profil, a parasit compania G4S Romania, parte a grupului danez G4S.
Nici grupul condus de Mihai Neicu nu a fost ocolit in ultimii ani de petitori, dar omul de afaceri i-a refuzat, pe motiv ca businessul este unul profitabil, care se autofinanteaza.
“Astazi, cred ca grupul valoreaza peste 20 de milioane de euro”, afirma Neicu.
Nei Holding a inregistrat o cifra de afaceri de 23 de milioane de euro anul trecut, cu peste 10% mai mult decat in 2009. Cea mai mare parte a businessului este reprezentanta de activitatile de paza, care reprezint