Atenţia şi viaţa egiptenilor este concentrată pe cele două maluri ale faimosului râu Nil şi pe capitala ţării, oraşul Cairo. Cu cât e mai aproape de râu, cu atât este mai luxos şi mai prestigios. Acesta pare să fie principiul după care este organizată viaţa oraşului Cairo. Ce se petrece însă când te îndepărtezi de hoteluri, restaurante şi clădiri înalte şi mergi pe străduţe? Sursa: ANA BÂTCĂ
Oraşul Cairo, capitala Egiptului, se întinde pe ambele maluri ale râului Nil. Chiar pe malurile fluviului se află luxul: restaurante, unele dintre ele care se desprind şi plutesc pe râu, hoteluri cu multe stele, care fac parte din lanţuri, precum Hilton, Radisson, Hyat, Marriott, Intercontinental etc. Pe celălalt mal se află şi cea mai înaltă clădire din Cairo, Cairo Tower.
Cutuma este ca femeile să poarte văl pe cap, chiar şi cele care nu sunt musulmane şi vor să scape de această constrângere. Uneori, femeile poartă pe cap şi greutăţile pe care trebuie să le transporte.
În afară de centrul oraşului şi obiectivele turistice, oraşul Cairo arată neîngrijit. Unele locuinţe ale localnicilor sunt situate în blocuri încă neterminate fie din cauza lipsei banilor, fie pentru a nu plăti impozit, fie câte puţin din amândouă. Pentru egipteni, casa este unul dintre marile scopuri din viaţă, alături de a avea o soţie şi a-şi cumpăra o maşină, spun localnicii.
Deoarece fiecare bărbat doreşte să aibă o maşină, circulaţia în oraşul Cairo este foarte greoaie, iar străduţele dintre blocuri sunt pline cu autoturisme parcate. Unele dintre ele sunt extrem de învechite. De altfel, nu este ceva neobişnuit să vezi pe străzile din Cairo maşini circulând fără uşi sau chiar fără parbriz.
Ceea ce salvează oraşul de supraaglomerare în trafic este infrastructura. Chiar dacă sunt puţine semafoare, pe majoritatea str