Medicii de la unitatea medicală pentru care o firmă din Turcia a investiti 20 de milioane de dolari vor face demersuri pentru a se putea face și transplant de cornee.
Spitalul a fost deschis în fosta Casă de Sănătate din Calea Şerban Vodă care a fost reabilitată și dotată cu echipamente. European Eye Center, cu acţionariat majoritar turcesc, a investit 20 de milioane de dolari în spitalul privat de oftalmologie din Bucureşti, care a fost inaugurat, astăzi, compania susţinând că este cea mai mare unitate de profil din sud-estul Europei, scrie Mediafax.
Unitatea, denumită Europe Eye Hospital, are o suprafaţă totală de 10.000 metri pătraţi, opt săli de operaţie şi 12 cabinete de consultaţii. Spitalul dispune de 30 de camere pentru pacienţi, trei saloane VIP şi patru saloane postoperatorii, având o capacitate de examinare de 600 de pacienţi pe zi.
Anual, în unitate se pot realiza 30.000 de operaţii oftalmologice generale şi 25.000 de operaţii cu laser, inclusiv transplante de cornee.
Noul spital va asigura servicii complete de diagnosticare, chirurgie şi tratament oftalmologic la standarde europene şi va trata boli oculare, precum glaucomul, traumatisme oculare, afecţiuni vitreo-retiniene şi inflamaţiile oculare.
În unitate vor lucra 30 de chirurgi
Directorul medical al spitalului, prof. dr. Benone Cârstocea, a declarat că intenţionează să încheie un contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, explicând că intervenţiile chirurgicale oftalmologice sunt foarte scumpe şi ar fi utilă o alocare financiară de la stat.
El a mai adăugat că echipa medicală a noului spital privat va depune documentaţia necesară la Ministerul Sănătăţii şi la Agenţia Naţională de Transplant în vederea obţinerii aprobării transplantului de cornee.
Spitalul va fi dotat şi cu o clinică mobilă de diagnostic şi operaţii, care va acorda