Capitala va avea un bulevard ca în multe orase din Vest. Unul care va lega centrul oraşului de partea de sud. Comisia pentru Urbanism a dat undă verde proiectului, iar lucrările vor începe după ce Consiliul Capitalei va aproba Planul Urbanistic Zonal. Bulevardul va face ca un drum de o oră să fie străbătut în doar 20 de minute. Fluidizarea traficului are şi un preţ: 153 de milioane de euro.
Traseul viitorului bulevard începe din Piaţa Victoriei şi se termină la Piaţa Progresul. Întreaga construcţie va avea 12,5 kilometri, două benzi de circulaţie pe sens, linie dublă de tramvai, piste pentru biciclişti, trotuare largi de trei metri, spaţii verzi şi va fi străbătută de şoferi în doar 20 de minute.
Între bulevardul Iulia Haşdeu, Izvor şi piaţa Naţiunile Unite urmează să fie amenajat un sens giratoriu, iar Bulevardul Izvor urmează să fie lărgit. O parte a bulevardului va fi construită în subteran.
Tunelul va începe de la Institutul Cantacuzino. Va fi construit la o adâncime de 25 de metri. Va avea 850 de metri lungime şi va trece pe sub curtea Palatului Parlamentului printre Catedrala Mântuirii Neamului şi Parlament, şi va ieşi pe Bulevardul Uranus. În subteran se va circula pe două benzi pe sens iar la suprafaţă pe câte trei benzi pe sens.
Lucrările de construcţii vor putea începe după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti va aproba Planul Urbanistic Zonal. În aprilie, Tribunalul Bucureşti a anulat PUZ-ul contestat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Conform studiului de fezabilitate, bulevardul va costa 153 de milioane de euro, iar lucrările ar trebui terminate la anul.
Capitala va avea un bulevard ca în multe orase din Vest. Unul care va lega centrul oraşului de partea de sud. Comisia pentru Urbanism a dat undă verde proiectului, iar lucrările vor începe după ce Consiliul Capitalei va aprob