Părinţii sunt instruiţi cum să completeze formularele la admitere. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Orice absolvent de şcoală generală din ţară are şansa să prindă un loc la liceu, fie că acesta este cu profil tehnic, vocaţional sau teoretic. Important este să-şi dorească asta şi să completeze pe fişele de înscriere opţiunile cele mai potrivite cu rezultatele sale şcolare.
Mai exact, mediile de absolvire şi cele de la evaluarea naţională stabilesc ierarhia la admiterea la liceu, care, şi în acest an, se desfăşoară computerizat. De aceea, regula cea mai importantă pe care o află copiii şi părinţii atunci când sunt instruiţi cum să completeze formularele de înscriere este să opteze pentru cât mai multe licee, astfel ca elevul să aibă mai multe şanse să obţină un loc într-o instituţie de învăţământ.
Ţi-au pregătit un loc la ei la liceu
Singura problemă care ar putea să le tulbure bucuria viitorilor liceeni este să nu aibă o medie suficient de mare pentru a intra la liceul pe care l-au visat. Dar un loc în liceu le este clar rezervat.
"Anul trecut, niciun copil nu a rămas în afara sistemului, chiar dacă asta s-a întâmplat în a doua sesiune. Părinţii şi copiii trebuie să ştie că există locuri pentru toată lumea, trebuie doar să completeze corect formularele de înscriere, să meargă la şcoală, să fie la curent cu toate informaţiile şi, eventual, să fie atenţi şi să corecteze datele când sunt in troduse în calculator. Până acum, sistemul nu a dat greş", oferă asigurări Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).
Pentru anul şcolar viitor există, doar în Capitală, peste 16.000 de locuri în licee, dintre care 40% sunt de profil tehnic sau vocaţional. Anul acesta a crescut numărul de clase a IX-a în liceele bucureştene, ţinând cont de faptul că a fost o uşoară creştere