La al 13-lea Congres European de Endocrinologie (ECE 2011), desfăşurat recent la Rotterdam, la ordinea zilei au fost lucrările care au evidenţiat în principal progresul medicinii translaţionale – descoperiri din endocrinologia moleculară transpuse în practica clinică. În plus, este de remarcat strategia Societăţii Europene de Endocrinologie, de stimulare a tinerilor cercetători prin acordarea de premii şi burse. Despre principalele subiecte abordate, dar şi despre faptul că performanţele tinerilor endocrinologi români s-au bucurat de apreciere europeană scrie dl prof. dr. Mihail Coculescu. (...)
Al 13-le Publicitate a Congres European de Endocrinologie (ECE 2011), organizat de Societatea Europeană de Endocrinologie (ESE), s-a desfăşurat la Rotterdam, în Olanda, în perioada 30 aprilie – 4 mai 2011, avându-i ca organizatori locali pe profesorii Universităţii „Erasmus“ (Stev Lamberts, preşedinte-fondator ESE, şi Wouter de Herder). Programul ştiinţific de înaltă ţinută, care a inclus cele mai recente progrese din endocrinologia clinică şi din cercetarea fundamentală, a fost elaborat de profesorul Peter Trainer (Marea Britanie). Au participat 1.600 de membri individuali ai ESE, 43 de societăţi naţionale de Endocrinologie afiliate, nouă societăţi de supraspecialitate (între care şi Societatea Română de PsihoNeuroEndocrinologie – RPNES), dar şi colegi din alte specialităţi. Profesorul Philippe Bouchard (Franţa), noul preşedinte ESE, a preluat conducerea Societăţii de la profesorul Eberhard Nieschlag (Germania). (...) Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
La al 13-lea Congres European de Endocrinologie (ECE 2011), desfăşurat recent la Rotterdam, la ordinea zilei au fost lucrările care au evidenţiat în principal progresul medicinii translaţionale – descoperiri din endocrinologia moleculară transpuse în practica clinică. În plus,