Serviciile secrete se implică în cazul morţii lui Csala Zsolt, iar martorii refuză să mai vorbească cu poliţiştii din Harghita. Sursa: Petrişor CanăSursa: Petrişor CanăSursa: Petrişor Cană
1 /.
Ultimele informaţii în cazul morţii viceprimarului localităţii harghitene Joseni scot la iveală amănunte din ce în ce mai interesante.
Unii dintre martorii audiaţi în acest caz au declarat pentru EVZ că au primit vizita unor ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor.
În plus, surse apropiate anchetei susțin că tipul de armă cu care a fost ucis viceprimarul Csala Zsolt este foarte rar şi s-a fabricat înainte de cel de-al Doilea Război Mondial.
”Aceste arme sunt deţinute legal doar de şapte persoane din România”, au precizat surse apropiate anchetei.
Testaţi la detectorul de minciuni
Potrivit unor surse judiciare, în ultimele zile, au fost testați cu poligraful câțiva dintre martorii din acest dosar. Alte persoane chemate să facă testul au refuzat însă să dea curs solicitării anchetatorilor.
Cei care au lipsit susțin că sunt dezamăgiţi de mersul anchetei și că acesta este motivul pentru care îi evită pe oamenii legii din zonă. „Eu am vrut să stau de vorbă doar cu un poliţist de la Bucureşti.
Nu am încredere în şefii Poliţiei din Harghita. Am trimis de atâtea ori sesizări în legătură cu fapte ilegale care au avut loc în Joseni şi în care au fost implicaţi primarul, viceprimarul şi şefii de la Composesoratul Joseni (asociaţie a propietarilor de păduri - n.r.).
Le-am trimis inclusiv numele firmelor şi ale celor care le deţineau şi care defrişau fără drept, aveau gatere sau balastiere ce au exploatat ani de zile ilegal cu voia celor de la Primăria Joseni sau a celor de la Composesorat.
A