Cu 20 de milioane de dolari, fosta Casă de Sănătate din Calea Şerban Vodă din Bucureşti a devenit Europe Eye Hospital. O consultaţie simplă la această unitate sanitară costă 150 de lei. Spitalul va începe să funcţioneze de la 1 iunie.
Imagini din cadrul spitalului privat de oftalmologie
Primul spital privat de oftalmologie din România - Europe Eye Hospital - inaugurat ieri, are 10.000 de metri pătraţi, opt săli de operaţie, 12 cabinete de consultaţii, 30 de camere pentru pacienţi, 3 saloane VIP cu dormitor, sufragerie, baie şi balcon şi 4 saloane postoperatorii.
Pentru copiii care vor fi trataţi aici au fost amenajate spaţii de joacă, dotate cu tobogane şi tunele. Unitatea sanitară are o echipă de 30 de chirurgi, iar aparatura e la nivelul anului 2011. Profesorul Benone Cârstocea, directorul medical al clinicii şi şeful Societăţii Române de Oftalmologie, a spus că, anual, în acest spital se pot realiza 30.000 de operaţii oftalmologice clasice şi 25.000 de intervenţii chirurgicale cu laser. Zilnic, unitatea sanitară poate acorda consultaţii pentru 600 de pacienţi.
"Avem toată dotarea care există oriunde pe plan mondial. Putem aborda orice se face în lume. Singura problemă rămâne cea a transplantului de cornee care în clinicile private are nevoie de nişte abordări speciale", a explicat profesorul Cârstocea.
El a adăugat că va fi depusă toată documentaţia în vederea obţinerii aprobărilor de la Ministerul Sănătăţii şi de la Agenţia Naţională pentru Transplant în vederea realizării acestui tip de intervenţie chirurgicală. „Transplantul de cornee a mers foarte bine până în 2001. Însă, în prezent, se desfăşoară foarte greu chiar şi în clinicile publice întrucât există foarte puţini donatori", a afirmat medicul.
Tarifele, ţinute la secret
„Românii vor beneficia de operaţii complexe oftalmologice la p