Mai mulţi maeştrii bucătari şi somelieri din Braşov au oferit un adevărat regal gastronomic şi enologic în cadrul Târgului de turism „Transylvania Tourism Fair", găzduit de Braşov Business Park.
Membrii ai Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism Romania şi ai Asociaţiei Somelierilor din Romania au oferit o demonstraţie combinată, culinară şi enologică. În ţinuta profesională specifică, aceştia au oferit un adevărat spectacol.
Privirile tuturor au fost atrase de preparatele culinare, realizate de maeştrii bucătari din cadrul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) România. Platoul festiv şi meniul gourmet au fost prezentate de bucătarii de la Cabana Vânătorilor, coordonaţi de preşedintele ANBCT România, Ştefan Bercea.
Preparatele speciale au fost asociate şi cu câte un vin de calitate. Astfel, somelierii au recomandat vinurile seci - roze sau alb, pentru aperitive; feteasca neagră pentru felul principal şi busuioaca de Bohotin pentru desert.
După ce au gustat din preparatele delicioase, participanţii au asistat la o demonstraţie de decantare a vinului, oferită de Răzvan Aflorei, somelier care profesează în cadrul Complexului Alpin.
PENTRU MAI MULTE FOTO CLICK AICI
Braşovenii au fost încântaţi de preparate şi de vinuri. „Totul arată minunat. Vinul este foarte bun şi aromat. Se simte că este un vin sec de calitate", a declarat Adriana Dumitrescu.
Târgul de turism „Transylvania Tourism Fair" se va încheia duminică.
Platoul rece conţinea:
- Galantină de fazan cu piept de raţă în mantie de caise
- Terină de foie gras cu mantie de ciocolată şi turtă dulce
- Crème brulee de foiegras şi terină de somon cu şalău în mantie de ardei gras
Meniul gormet:
- Tartar de struţ cu capere şi carpacio cu parmesan
- Ou