Nu trebuie sa fii neaparat o persoana modesta din punct de vedere financiar ca sa realizezi ca multe din produsele alimentare din camara, frigider sau bufetul din bucatarie pot fi folosite ca produse cosmetce, ieftine si intotdeauna la indemana.
Multe din alimente pot fi o hrana excelenta pentru ten, piele, par si unghii. Alimentele din bucatarie sunt surse importante de vitamine, minerale si acizi grasi, necesari in tratamentele de frumusete.
Otetul face minuni pentru par. Dupa ce-ti vopsesti parul, clateste-l bine, cu apa multa in care ai pus otet. In felul acesta vopseaua se fixeaza si, in caz de transpiratie sau ploaie care te surprinde fara umbrela, nu pateaza gulerele, nici fata de perna. Si dupa spalarile obisnuite se recomanda clatirea parului cu otet. Parul devine stralucitor, matasos, radacina e mai puternica si se ingrasa mai greu.
In combinatie cu sarea, otetul combate mirosul neplacut al picioarelor. In apa de baie la picioare pune o mana de sare grunjoasa, din cea care se foloseste la muraturi, si o cescuta de otet, 50 ml. E recomandat sa se stea cu picioarele in apa 10 - 15 minute. Acelasi amestec poate fi folosit si in caz de raceala. Dupa baie, picioarele nu se sterg. Se pun ciorapi de lana sau bumbac si se tin pana dimineata.
Uleiul de masline, bogat in antioxidanti, vitamine si acizi grasi, este ideal pentru ten si pielea mainilor. Uleiul de masline curata tenul de puncte negre, ii da stralucire si culoare, il invioreaza. Uleiul se intinde pe fata si se lasa sa actioneze 15 - 20 de minute, timp in care se maseaza usor fiecare parte a fetei, dupa care chipul se clateste bine cu apa din belsug si sapun.
Uleiul de masline este minunat pentru intretinerea pielii de pe maini. Se ung mainile cu ulei si se face masaj 15 - 20 de minute. Mainile se spala cu apa din belsug si sapun la 10 - 15 minute d