Nu cred că există elevi care să nu-şi fi dorit să fie ei la catedră, iar profesorii lor în bănci. Cei de la Grupul Şcolar „Doctor Ioan Şenchea“ au avut această ocazie. Vineri, 13 mai, elevii au fost cei care au condus orele de curs, dar şi cei care au răspuns de tot ceea ce se întâmplă în liceu. Dascălii lor, în schimb, au fost nevoiţi să stea cuminţi în bănci şi să-şi asculte noii profesori. Totul în cadrul unei activităţi intitulată „Viceversa“ şi care a avut scopul responsabilizării tinerilor făgărăşeni.
Vineri, 13 mai copiii şcolii „Dr. Ioan Şenchea“ nu au mers la cursuri în calitate de elevi, ci de profesori. Pentru o zi, frâiele instituţiei de învăţământ au fost preluate de elevi. Atât conducerea liceului făgărăşean, cât şi orele de curs, au fost pe mâna lor.
„Pe tot parcursul zilei de astăzi am avut probleme privind numărul de elevi absenţi, unformele, disciplina. Am luat măsuri inclusiv cu cei care fumează“, a spus Ionuţ Foca, directorul liceului pentru o zi.
Astfel, cancelaria şi cataloagele au fost vineri ale elevilor. Şi orele de curs au fost susţinute de către tineri. Nu a fost însă deloc simplu pentru că printre adevăraţii elevi se aflau şi profesorii lor, care nu au mai contenit cu întrebările.
„Cred că e mai bine elev, dar şi profesor. Cred că aş fi putut să lucrez cu asemenea elevi şi îmi aduce aminte de anii de liceu, iar cu această ocazie retrăim şi noi acele momente“, a spus Aurelian Curticăpean, profesor de sport la Grupul Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“.
La sfârşit, elevii au tras şi concluziile: e grea munca de dascăl! „Până acum nu mi-am închipuit cât de greu este! Acum, cadrele didactice ne-au oferit posibilitatea să vedem cât de greu le este să aibă grijă de noi şi să ne conducă. Nu i-am crezut până acum, dar am văzut câte responsabilităţi sunt“, „Pentru ziua de astăzi am fost director adj