În ciuda numeroaselor boli pe care le pot transmite, câinii şi pisicile au devenit locatari
permanenţi ai spitalelor craiovene
Spitalul de Urgenţă şi Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova sunt invadate de câini şi pisici. Animalele se plimbă în voie prin curte sau pe holurile unităţilor sanitare, încurajate chiar de angajaţi. Cadrele medicale le hrănesc şi le oferă adăpost fără să le pese de multe ori că animalele ar putea să aducă boli în spitale.
Omul, cel mai bun prieten al câinelui
La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“, bolnavii sunt intimidaţi de câinii care din musafiri au devenit stăpânii curţii. „Sunt peste tot prin curte. Nu cred că sunt agresivi. N-am auzit să fi muşcat pe nimeni până acum, dar nici relaxat nu eşti când vezi venind spre tine doi sau trei câini“, a spus un bolnav de TBC, care stătea pe o bancă în curtea spitalului.
Câini sunt peste tot. În dispensarul TBC, la urgenţă, se odihnesc nestingheriţi sub scaunele din sala de aşteptare sau chiar pe scaune. „Am ajuns cu copilul la urgenţă şi pentru că mai era cineva înăuntru a trebuit să aştept. Am stat 20 de minute cu copilul în braţe, pentru că singura bancă de pe hol era ocupată de o căţea care dormea. Mi se pare absurd ca într-un spital de boli infecţioase, angajaţii să pună mai presus câinii decât copilul meu bolnav. Dacă vor câinii respectivi, să şi-i ia acasă“, a spus Mihaela Cernea.
Craioveanca avea dreptate în privinţa câinilor. Se bucurau de o atenţie care i-ar fi făcut invidioşi pe mulţi bolnavi. I-am găsit într-o frumoasă dimineaţă de vineri făcându-şi siesta cu burţile la soare în curtea spitalului, pe alei, printre băncile ocupate de bolnavi de tuberculoză sau parţial mascaţi de iarba înaltă, netunsă din spaţiile verzi care străjuiesc aleile. Nu erau însă singurele animale care duceau o viaţă tihnită la Spitalul