Printre emigranţii aflaţi pe ambarcaţiunea civilă se aflau 15 copii şi 10 femeie. Nava care plutea în derivă la 100 de mile marine de Tripoli era în pericol să se scufunde.
UPDATE Niciunul dintre cei 207 membri ai echipajului de pe fregată nu a luat legătura cu familia sa. „De când au ajuns în Mediterană, pe 16 aprilie, nu au mai avut semnal. Abia peste o săptămână voi putea lua legătura cu soţul meu, când vor ajunge în port“, a spus Camelia Calu, soţia maistrului militar Daniel Calu, unul dintre marinarii aflaţi la bordul Fregatei „Regele Ferdinand“.
Femeia a aflat de la presă că nava a participat la o acţiune de salvare. „Sunt foarte emoţionată, nu ştiam că echipajul din care face parte şi soţul meu a salvat atâţia oameni. Sunt foarte mândră de el. Abia aştept să vorbim“, a mai spus ea.
Fregata care participă la operaţia NATO „Unified Protector“ a efectuat în noaptea de joi spre vineri o misiune de asistenţă umanitară şi salvare.
„Aproximativ 150 de persoane aflate în dificultate la bordul unei ambarcaţiuni civile în Marea Mediterană“, a declarat Ion Burghişan, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale Române. Printre pasageri se numărau şi 15 copii, dar şi 10 femei.
Constanţa: Fregata Regele Ferdinand - bună doar de blocadă, nu şi de luptă VIDEO
Ambarcaţiunea civilă de mici dimensiuni a părăsit portul libian Misrata pe 9 mai şi, din cauza defectării motorului şi a infiltraţiilor de apă la bord, plutea în derivă la aproximativ 100 de mile marine nord de Tripoli, fiind în pericol de scufundare.
„O echipă de specialişti din echipajul fregatei româneşti a urcat la bordul ambarcaţiunii şi a acordat asistenţa necesară, astfel încât au fost remediate problemele tehnice şi repornit motorul, au fost izolate infiltraţiile de apă şi reparată pompa de drenaj apă din cala vasului“,a completat Burghişan.
Constanţa: Cum a ajuns freg