Proiectul prin care ar trebui sa se dezvolte domeniul schiabil din Parang este pus din nou sub semnul intrebarii. Faza a doua a proiectului, construirea unui telescaun, este contestata de proprietarii de pensiuni din zona, care sustin ca telescaunul este facut doar pentru a satisface interesele clientilor politici.
Dupa ce am scos la iveala cum s-a evaporat primul milion de lei, adica 10 miliarde de lei vechi, din conturile bugetului public in conturile firmei Kranz Eurocenter Pitesti, acum a venit randul etapei a doua, de 4 milioane de lei( 40 de miliarde de lei vechi).
Telegondola din Parang - bani multi, lucrari invizibile
De data aceasta, Kranz Eurocenter Pitesti va scapa printre degete ceva firimituri si partenerilor asociati, Acomin Cluj - Napoca si Doppelmayer Austria.
In aceasta etapa este vorba despre construirea unui telescaun, a unei partii de schi si alte cateva lucrari.
Telescaun sa deserveasca interese private
Telescaunul care va fi construit urmeaza, potrivit proiectului, sa porneasca de la Hotelul Rusu si pana in poienita de la pilonul 17 din Parang. Acest aspect a atras nemultumirea proprietarilor de pensiuni din zona de amonte, mai exact de la cabana ANEFS in sus, deoarece acestia sustin ca vor fi dezavantajati. Oamenii sustin ca acest telescaun a fost gandit doar in folosul proprietarilor cabanei Rusu si este de fapt un telescaun privat, dar construit din bani publici.
"Noi, proprietarii de pensiuni din partea dinspre munte, adica de la ANEFS in sus, si aici vorbim de cateva sute de locuri de cazare, suntem dezavantajati. Acest telescaun a fost conceput sa ii duca pe turistii care se cazeaza la cabana Rusu, in statiunea Parang. Adica este telescaunul proprietarilor cabanei Rusu construit din bani publici, dar privat", spun proprietarii de pensiuni din amonte de telesc