Avantaj. Țigara electronică Poate fi folosită și în spațiile destinate nefumătorilor, deoarece aceasta nu emană fum ,ci abu
E OK să "fumăm" ţigări electronice?
Prof. dr. Florin Mihălţan: Există în continuare multe dispute pe seama siguranţei privind utilizarea acestei ţigări electronice. Astfel, Administraţia Mondială a Farmaceuticelor şi Alimentelor (un organism internaţional care aprobă tot ce se patentează în industria farmaceutică) trage un semnal de alarmă cu privire la ţigările electronice, considerând că unele dintre E-ţigările de pe piaţă sunt la fel de dăunătoare ca şi ţigările obişnuite.
Controversele persistă, deoarece nu de aceeaşi părere au fost alte instituţii de cercetare din America şi din Australia, care au efectuat teste independente, conform cărora cantităţile şi specificaţiile producătorilor corespundeau întocmai, ei considerând în final că E-ţigara este o bună alternativă pentru cei care doresc să renunţe la fumat.
Ce substanţe se regăsesc în cartuşe?
Administraţia Mondială a Farmaceuticelor şi Alimentelor a testat conţinutul ţigării electronice de la mai mulţi producători şi, conform acestor studii, cantităţile conţinutului erau diferite de specificaţiile acestora. În unele cartuşe, care se comercializau ca având zero nicotină, s-au găsit, totuşi, mici cantităţi de nicotină.
Nu de aceeaşi părere au fost alte instituţii de cercetare din America şi din Australia, care au efectuat teste independente. Conform acestora, cantităţile şi specificaţiile producătorilor corespundeau întocmai.
Organizaţia sănătăţii naţionale a Canadei apreciază că această comercializare este o alternativă mai sigură faţă de produsele convenţionale de tutun, dar semnalează şi unele riscuri precum intoxicaţia cu nicotină sau dependenţa.
Ne poate afecta sănătatea?
Administraţia Mondială a Farmaceutic