România a primit puţine nominalizări din partea ţărilor din Europa în această seară şi a obţinut doar locul 17, ironic, chiar numărul de intrare în concurs. Sursa: Reuters
Nici un punct din patria lui David Bryan, in schimb, uimitor ne-au salvat Belgia şi Italia şi suţinătoarele noastre din fiecare an, Moldova şi Spania. În rest câteva puncte de la Israel, Turcia, Azerbaidjan sau Olanda. Prietenii noştri din Grecia nu şi-au amintit în acest an de noi. Mai norocoasa decat noi, Moldova s-a clasat pe locul 12.
Cele mai aşteptate evoluţii au fost cele ale marilor finaliste Franţa, Italia, Germania, Marea Britanie şi Spania. Văzute în premieră, show-urile n-au dezamăgit.
Amaury Vassili -"Sognu" reprezentantul Franţei, tânărul de 22 de ani, cu o voce puternică a fost creditat de casele de pariuri cu cele mai mari şanse la primul loc. Blue, reprezentanţii Marii Britanii au venit cu o melodie destul de comună, dar s-au bazat pe trupa ce are foarte mulţi fani. O surpriză plăcută a fost melodia Spaniei, Lucía Pérez - "Que Me Quiten Lo Bailao", ce se anunţă a fi şlagărul estival al acestui an. Categoric melodia reprezentei Moldovei, Zdob şi Zdub, "So Lucky" a fost pata de culoare a acestei ediţii. Hotel FM a avut o evoluţie bună şi a reuşit să mobilizeze sala. O scenografie mai plină de viaţă nu ne-ar fi stricat însă.
Cine ne-a salvat de fiecare dată
Moldova şi Spania au fost ţările care ne-au acordat, aproape de fiecare dată, cel mai mare punctaj la Eurovision. Printre ţările care ne-au simpatizat şi susţinut se mai numără Israel, Ungaria, Serbia, Cipru sau Portugalia. Pentru prima dată anul trecut am primit un punctaj mare din partea Marii Britanii (8 puncte), a Norvegiei (10 puncte) sau a Olandei (5 puncte).
Deşi România participă la Eurovision din 1993, Dida Drăgan cu melodia “Blestem” care nu a trecut de s