Răzbătătorul Boc a fost reales la un scor care sfidează chibiţările, la o diferenţă care ar trebui să-l facă pe Vasile Blaga să se retragă un timp sub umbreluţă pentru meditaţie şi pe tânărul Paleologu să facă exerciţii de încredere în steaua lui din poziţia de vicepreşedinte.
Cei care îl secondează pe micul premier, rămas aproape sigur şef peste tot ce se poate stăpâni, partid şi guvern, sunt după asemănarea sa. Flutur - un ins mai mult decât prudent, Baconschi - un ministru de Externe şters, fără promptitudini, Anastase - o copie în fustă şi mai înaltă a lui Boc şi Frunzăverde- un tip discret, cu ceva potenţial de independenţă, despre care se spune că ar fi respectat în lumea PPE. Secretar general s-a ales Ioan Oltean, cel cu disponibilitate de a înghiţi broscoi dacă partidul o cere.
Remarcabilă este ascensiunea Robertei Anastase, care devine primul personaj feminin al partidului, ocupând o poziţie nevisată de doamne din partide care pretind că promovează prin doctrină eternul feminin.
Cât despre vicepreşedinţi: Elena Udrea - ar fi fost de mirare să lipsească, Anca Boagiu - susţinută fără tam-tam, Monica Macovei - care poate predica în pustiu, căci partidul o îngăduie, cumintele ministru Igaş, Voinescu - cel cu imaginea, nelipsitul Pinalti, anonimul Tarhon. Pentru toate gusturile militanţilor PDL.
În cele două zile de convenţie naţională totul s-a învârtit, într-un decor atent compus, în jurul persoanelor şi nucleelor de fideli. Au contat mai puţin discuţiile despre prezentul şi viitorul comunităţii, despre felul sau cum se guvernează. Bineînţeles, despre asta a vorbit preşedintele Băsescu, care a stimulat continuarea reformei şi a continuat cruciada deschisă împotriva şefilor regiilor de stat. Şi nu a lipsit preocuparea aproape maladivã despre cum trebuie să se prezinte partidul pe micile ecrane. Având în vedere că personajele care continu