Evenimentul face parte din cadrul primei ediţii a festivalului „Zi-le de Cluj“ care va fi organizat sâmbătă, 28 mai, la Cluj Napoca, începând cu ora 17.00. Frigăruia - record de 100 de metri lungime va fi gătită de bloggerii clujeni, coordonaţi de bloggerul culinar Adrian Hădean.
Acest proiect presupune un efort colectiv impresionant, precum şi o susţinere materială semnificativă a partenerilor acestei încercări. „Suportul frigăruii va fi construit pe un cadru metalic, acoperit cu plăci OSB, pe mijlocul cărora se va clădi un cămin din cărămidă lung de peste 100 de metri, în care se vor pune cărbunii pentru jar. Frigăruia va fi montată pe un sistem din inox, construit special de către partenerii noştri, companiile clujene CSI şi InoxMetal, care au realizat un instrument impresionant, care ne va permite să gătim la foc constant, simultan, cei 100 de metri de frigăruie“, a explicat Adrian Hădean, cel care a iniţiat acest proiect îndrăzneţ.
Ingredientele folosite pentru frigăruie au fost alese cu grijă, pe criterii de calitate, pentru că proiectul respectă principiile unei alimentaţii de calitate - pe care le promovează în atât în campaniile şi proiectele pe care le derulează, cât şi în reţetele oferite zilnic pe blogg-ul său culinar, www.adihadean.ro.