De peste zece ani conduce instituţii publice, dar numai în domeniul pentru care are pregătire. Inginer hidrotehnist, Pasztor Sandor susţine că în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri se străduieşte să aducă din Capitală cât mai mulţi bani pentru lucrările necesare pe cursurile de apă din Bihor.
Fiind şi consilier municipal, susţine că lucrările pornite pe malurile Crişului Repede în Oradea se datorează deopotrivă colaborării cu Primăria şi sprijinului primit de la colegul său UDMR-ist Laszlo Borbely, ministrul Mediului. Dorinţa lui Pasztor este să vadă că nu mai rămâne nimic de lucru în privinţa apelor, pentru că apoi va avea, poate, mai mult timp pentru marea pasiune: pescuitul.
Colaborarea e cheia
- În afara apartenenţei la UDMR, ce v-a recomandat să ajungeţi şef peste Administraţia Bazinală Apă Crişuri?
- Am terminat Facultatea de Construcţii la Timişoara în 1991, secţia Construcţii Hidrotehnice şi Îmbunătăţiri Funciare. Imediat după absolvire m-am angajat la IELIF (n.r. - Întreprinderea de Exploatare a Lucrărilor de Îmbunătăţiri Funciare) Bihor,unde am parcurs treptele de la inginer stagiar până la director regional. În 2009 mi-am schimbat prima oară locul de muncă, dar rămânând în domeniu, la Apele Române. Am devenit directorul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri în februarie 2010. Asta mi-e meseria, nu a fost o numire pur politică. Ar fi fost aşa dacă eram inginer mecanic, de pildă.
- Aţi reuşit să schimbaţi ceva în interiorul instituţiei, sau v-a "dresat" sistemul?
- Cel puţin zece ani am fost director la cealaltă instituţie şi este altfel când omul a fost mult timp în poziţii de conducere. Ştii cum să procedezi. Eu zic că ABA funcţionează legal.
- Faptul că acum se fac lucrări pe malurile Crişului în Oradea se datorează implicării Primăriei sau a sprijinului politic, ţinând cont că ministr