Directorul Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, va rămâne în arest. Judecătoarea a respins, luni, cererea de eliberare pe cauţiune a lui Dominique Strauss-Kahn în schimbul a 1 milion de dolari. Următoarea audiere va avea loc vineri, 20 mai.
Judecătoare instanţei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cauţiune a directorului Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn (DSK).
Procurorii americani au cerut menţinerea în detenţie a şefului FMI şi respingerea posibilităţii eliberării pe cauţiune.
Avocaţii apărării au cerut, pe de altă parte, eliberarea în schimbul unei cauţiuni de un milion de dolari.
Judecătoarea Melissa Jackson a considerat că eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn este riscantă în condiţiile în care acesta ar putea părăsi ţara iar SUA nu au un acord de extrădare cu Franţa.
Înainte, procurorul de caz arătase că eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn prezintă riscuri, amintind că directorul FMI a fost reţinut la aeroport.
Avocatul lui Dominique Strauss-Kahn a explicat judecătoarei că şeful FMI nu a fugit de la hotelul Sofitel unde ar fi avut loc presupusele fapte, ci a mers să ia micul dejun cu un martor care va confirma acest lucru. În plus, şeful FMI îşi rezervase biletul de avion înainte de presupusele fapte, ceea ce demonstrează că acesta nu avea intenţia de a fugi, a mai precizat avocatul apărării.
De altfel, avocatul a declarat că directorul FMI a respins toate acuzaţiile care i se aduc. Potrivit documentelor judiciare, cele şapte capete de acuzare sunt pasibile cu o pedeapsă cu închisoarea de 74 de ani.
La finalul audierii, avocatul a precizat că Strauss-Kahn a fost "dezamăgit" dar că" bătălia abia a început."
Dominique Strauss-Kahn a fost adus luni la un tribunal din New York pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.
Potenţial