Berea fara alcool nu s-a bucurat de o buna reputatie, mai ales din cauza gustului sau ciudat. Parerile despre aceasta bautura s-ar putea schimba cat de curand, datorita unei noi retete de fabricatie.
Germania si berea - o veche poveste de dragoste. In prezent, Germania are aproximativ 1,300 fabrici care produc peste 5.000 de marci de bere, iar consumul pe cap de locuitor situeaza tara pe locul al treilea in lume, dupa Republica Ceha si Irlanda.
Berea este atat de respectata in Germania, incat productia ei este supusa "Reinheitsgebot" (Garantia puritatii), iar legea reglementeaza strict ce ingrediente trebuie sa contina berea care poate purta aceasta marca, informeaza Deutsche Welle.
Berea fara alcool are, la nivel mondial, vanzari nesemnificative, iar acest lucru este cauzat de gustul care se departeaza destul de mult de cel autentic. Procesul de fermentatie, in cazul acesteia, este destul de scurt, iar berea capata un gust neplacut.
Lucrurile se pot schimba cat de curand. O noua reteta ar trebui sa imbunatateasca gustul berii fara alcool. Cheia noii retete consta in experimentele care se fac, testandu-se mai multe tipuri de drojdie, in cadrul procesului de fermentatie.
In decurs de cateva luni, au fost facute studii care au inclus experimente cu sute de feluri de drojdie de bere. Cei care si-au propus sa schimbe gustul berii fara alcool sunt studentii de la Facultatea de Stiinta a Alcoolului de la Universitatea Tehnica din Berlin. Numele si reteta drojdiei, care ar putea asigura un gust superior berii fara alcool, sunt tinute in secret iar doritorii trebuie sa plateasca pentru patentul produsului.
"Pentru ca respectam puritatea recunoscuta a berii germane, pot sa va spun ca nu este o drojdie modificata genetic, ci una naturala. Suntem foarte aproape de gustul adevarat al berii normale", a declar