În doar patru luni, autorităţile locale au cheltuit aproximativ 100.000 lei pentru înlocuirea băncilor, lâmpilor de iluminat şi coşurilor de gunoi distruse. Ca să-i descurejeze pe teribilişti, Poliţia Locală a cerut majorarea amenzilor de zece ori, astfel că cei prinşi în astfel de situaţii riscă amenzi cuprinse între 250 şi 10.000 de lei.
Lâmpile de iluminat public, coşurile de gunoi din plastic şi băncile sunt adevărate ţinte pentru rebelii giurgiuveni care din nevoia de adrenalină, incendiază coşurile de gunoi sau rup băncile din parcurile din oraş. Cel mai afectat parc din oraş, din ultima perioadă, este parcul Elevilor, acolo unde au fost distruse 28 de globuri de lămpile care asigură iluminatul parcului, acesta fiind de altfel pe primul loc în topul distrugerilor.
„La unele dintre ele au fost smulse cablurile de curent electric cu tot cu becuri. Nici băncile nu au fost iertate de furia tinerilor teribilişti, au fost scrise, rupte şi scose din asfalt. Din informaţiile noastre, cei care au produs pagubele sunt copii care locuiesc în cartierul Ghizdarului” a spus pentru „Adevărul de Seară” şeful Poliţiei Locale Giurgiu, Lazăr Ciobanu.
Vandalismul tinerilor giurgiuveni le costă pe autorităţi bani grei. Un glob pentru lămpile de iluminat costă 90 de lei, un coş de gunoi între 60-70 de lei, iar o bancă 5.000 de lei.
Paguba, dublă faţă de amenzi
De la începutul anului şi până în prezent, Administraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP) Giurgiu a trebuit să scoată din buzunar aproximativ 100.000 de lei pentru înlocuirea şi repararea daunelor provocate de vandali, cei mai mulţi bani, 80.000 de lei fiind cheltuiţi pentru înlocuirea băncilor şi coşurilor de gunoi.
Până în această primăvară, amenda pentru distrugerea mobilierului stradal era cuprinsă între 25 şi 50 de lei. Tocmai de aceea, în ultima şedinţă a Consiliului Local, în urma unei