Judecătorii au stabilit ca apartamentele de serviciu ale instituţiei să fie vândute către chiriaşi, dar CJ refuză. Instituţia este obligată, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, să încheie un contracte de vânzare-cumpărare cu 37 de persoane.
După mai bine de doi ani de judecată, zeci de funcţionari publici, locatari ai blocurilor Delta, L, B4, A16, V2, V3 şi V5 din Galaţi şi-au câştigat dreptul de a cumpăra apartamentele în care sunt chiariaşi de mai mulţi ani.
Deşi instanţa a dat câştig de cauză acestora, Consiliul Judeţului Galaţi refuză să pună în aplicare hotărârea definitivă şi irevocabilă care a fost pronunţată, încă din luna septembrie 2010, de Curtea de Apel Ploieşti.
„Consiliul Judeţului ar trebui să se conformeze, însă refuză. E clar că sunt interese mai presus de lege. Pentru ei nu coincid mizele politice cu conformarea acestei hotărâri. Consiliul ar fi trebuit să facă o analiză lucidă şi completă dincolo de calculele politice", ne-a declarat avocatul Constantin Savin, reprezentantul celor 37 de locatari.
Acesta a trimis o serie de memorii şi notificări adresate atât preşedintelui CJ, consilierilor judeţeni, cât şi prefectului. „Din septembrie 2010 am tot aşteptat ca CJ să îşi îndeplinească obligaţiile în mod benevol. Am adresat mai multe memorii, dar nu am primit niciun răspuns", ne-a spus avocatul Savin.
Contactaţi telefonic, doi dintre consilierii judeţeni ne-au declarat că nu au intrat în posesia niciunui memoriu transmis CJ Galaţi.
„Nu ştiu despre aceste memorii. Eu nu am primit nimic. Pot spune doar că mi se pare absolut inadmisibil ca o instanţă să te oblige să vinzi nişte apartamente de serviciu. În România, ce e al tău nu se dă, dar apartamentele de serviciu te obligă să le vinzi", ne-a declarat consilierul judeţean Nicolae Bacalbaşa.
Nici consilierul Iulian Aramă, nu a studiat vreun astfel de doc