Democrat-liberalii merg pe mâna lui Boc la partid, însă iau în calcul retragerea lui de la guvern pentru a avea o şansă de a rămâne la putere şi după alegerile de anul viitor. Sursa: CODRIN PRISECARU
După ce l-au împins pe Emil Boc pentru a doua oară în scaunul de preşedinte de partid, democrat- liberalii, sub patronajul preşedintelui Traian Băsescu, trebuie să mai rezolve problema creşterii PDL în perspectiva alegerilor de anul viitor. Cu sau fără Emil Boc la guvern.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Emil Boc rămâne preşedinte PDL Emil Boc a fost reales preşedinte al PDL, din primul tur de scrutin, obţinând 868 de voturi, aproape dublu faţă de Vasile Blaga, 499. Toader Paleologu a obţinut doar 24 de voturi. Potrivit unor surse din partid o parte din susţinătorii lui Vasile Blaga vor să-şi retragă candidaturile la funcţii de conducere, deciziile fiind individuale.
Ultima variantă, pusă pe tapet încă din luna februarie când s-a lansat scenariul premierului independent/tehnocrat, rămâne de actualitate în PDL, la pachet cu o remaniere la nivelul ministerelor economice. O decizie însă este pentru moment amânată până trece febra Congresului. Şi asta pentru că o mutare rapidă ar putea fi sortită eşecului, în condiţiile în care în tabăra lui Vasile Blaga sunt mulţi parlamentari care, nemulţumiţi de pierderea alegerilor, ar putea vota împotriva învestirii unui nou guvern.
Fără un control strict, o variantă ar fi promovarea unui premier independent/tehnocrat care să şi aibă susţinerea PSD - Mihai Tănăsescu a fost o formulă vehiculată, iar el nu a exclus-o - însă timpul de negociere ar fi prea scurt.
Măsuri bune, percepţie proastă
Toate calculele pentru alegeri se fac cu numărătoarea inversă pornită. După o cădere liberă în sondaje, democrat-liberalii au început să se redreseze, stabilizându- se în jurul a 20%