Harris Wallmen şi-a descoperit pasiunea pentru skateboard în urmă cu peste 20 de ani. Era perioada comunismului, cu modalităţi de distracţie puţine, aşa că ani întregi, în fiecare după-amiază, făcea slalom - adică şmecherii cu placa de skateboard - cu prietenii prin parcuri.
Pasiunea i-a rămas peste ani, când şi-a dat seama şi că skate-ul, pe lângă distracţie, face un bine şi mediului înconjurător, fiind nepoluant. Acum promovează printre orădeni acest sport. Iar primul pas a fost să-i invite la o plimbare pe roţi pe malul Crişului...
Cu nemţii pe placă
Harris s-a născut în Sibiu, unde a şi absolvit Facultatea de litere. Tot acolo s-a apucat, în 1988, de karate kyokushin, iar pe parcursul anilor a realizat performanţe deosebite în arte marţiale: a fost de opt ori campion naţional, a participat la mai multe campionate mondiale şi europene şi a scris o carte despre acest stil de karate.
În 1996 s-a mutat în oraşul de pe Crişul Repede, îndrăgostit de un alt as în arte marţiale, Anca Chirilă atunci, Wallmen acum. În Oradea s-a apucat de jurnalism, în prezent fiind redactor-şef la Photo Magazine, o revistă de tehnică şi artă fotografică. Totodată, este antrenor la Clubul Sportiv Universitar Gym şi al lotului naţional de kumite, adică de seniori.
Pe lângă familie, muncă şi antrenamente, Harris îşi găseşte mereu timp pentru o altă pasiune: skateboarding-ul. "M-am îndrăgostit de el când aveam 14 ani. În Sibiu funcţiona un grup de skateboarderi, în general de nemţi şi saşi, de care m-am lipit. Mi-am făcut veacul în Parcul Sub Arini, în fiecare după-amiază, la sesiuni de slalom", povesteşte Harris.
Şi distracţie, şi sănătate
Era modalitatea preferată a sa şi a prietenilor săi de a-şi petrece timpul liber, mai cu seamă că pe atunci nici nu prea aveau din ce alege. "Ne distram, dar în acelaşi timp ne menţineam în formă", precizează orădea