Kludi: România are un potenţial enorm ţinând cont de fondul locativ învechit
Provincia cumpără mai mult şi mai scump decât Capitala
Piaţa echipamentelor sanitare a fost încă un sector care a avut de suferit în urma blocajului de pe piaţa construcţiilor, generat de criza financiară din ultimii ani. O piaţă care se bazează mai mult pe aportul provinciei, al renovărilor şi care trăieşte cu speranţa că într-un viitor cât mai apropiat fondul locativ al României, ajuns la o vârstă înaintată, să înceapă să fie înlocuit, este de părere Florin Barabaş, managing director al producătorului de echipamente sanitare Kludi România.
"Blocajul din piaţa construcţiilor ne-a afectat şi pe noi. Producătorii de echipamente sanitare sunt printre ultimii la care se apelează în parcursul unui proiect imobiliar, aşa că eşti expus riscului de a nu mai prinde finalul acestui proces. Aşa că în ultimii ani, ca şi în alte sectoare, strâns legate de sectorul construcţiilor, ne-am bazat pe lucrările de modernizare", a declarat, pentru Curierul Naţional, administratorul afacerilor locale ale companiei germane de echipamente sanitare.
Potrivit acestuia, focusul jucătorilor de pe această piaţă nu este pe Capitală, precum alte sectoare economice din ţară.
"Piaţa echipamentelor sanitare nu este asemănătoare cu alte pieţe. Nu depindem de Bucureşti. În România, mai ales în ultimii ani, provincia a avut un aport mai mare în dreptul vânzărilor decât Capitala. Mai mult de atât, poate să vă mire, dar vânzările de produse scumpe se fac şi în provincie, nu doar Bucureştiul este magnetul pentru cei interesaţi să investească în produse de lux. Vor să fie diferiţi de Bucureşti şi îşi echipează foarte bine băile şi bucătăriile", a explicat Florin Barabaş.
Potrivit oficialului Kludi, şi pe segmentul hotelier provincia este mai tare decât Bucureştiul, exemplificând hotelul A