Se poate face performanta si cu investitii mici? Unirea Urziceni si Otelul Galati, campioanele din 2009 si 2011, au demonstrat ca in fotbal e posibil. Afla care au fost "ingredientele succesului" celor doua echipe sarace din provincie.
Cheia reusitei Otelul Galati si Unirea Urziceni este munca, apreciaza Ioan Niculae, cel mai bogat finantator din prima liga, proprietarul echipei Astra Ploiesti.
El nu considera ca exista o corelatie intre rezultatele unei echipe si puterea financiara a patronului. "Cred ca exista mai degraba o legatura cu cat de mult creier are si ce poate sa faca", a punctat Niculae.
Acesta le recomanda oamenilor de afaceri sa se gandeasca de 10 ori inainte de investi in fotbal si sa faca acest lucru numai daca nu au ce face cu banii. Cu toate acestea, Niculae spune ca a investit de placere in fotbal si ca nu regreta acest lucru.
Cine sunt finantatorii celor doua "revelatii?" Otelul Galati este finantata de combinatul siderurgic ArcelorMittal din orasul de pe Dunare, iar Unirea Urziceni a fost sustinuta, in perioada sa de glorie, de omul de afaceri Dumitru Bucsaru, cu activitati in imobiliare si constructii. Totusi, cele doua cluburi nu au fost "rasfatate" financiar. Nici compania de la Galati si nici Bucsaru nu includ fotbalul printre prioritati.
"Cele doua echipe au castigat prin atitudine si atmosfera. Au stiut ce vor si au au luptat sa-si atinga scopul", a declarat si Ovidiu Ioanitoaia, directorul cotidianului Gazeta Sporturilor. "Au avut antrenorii potriviti la momentul potrivit", a mai spus Ioanitoaia referindu-se la Dan Petrescu si Dorinel Munteanu.
El a mentionat ca spre deosebire de echipele cu bugete mari, Unirea Urziceni si Otelul Galati "n-au invatat lectia spectacolului, ci a castigului".
Un alt element care a ajutat Otelul Galati, o echipa de fotbalisti tineri