„Epilarea cu laser este o procedură medicală care utilizează laserul (lumina intensă şi pulsatilă) pentru a elimina părul. Mai precis, laserul acţionează asupra foliculului pilos, motiv pentru care firul de păr va creşte mult mai greu”, spune medicul Afshin Hatami, specialist dermatolog. „Este nevoie de câteva şedinţe de epilare cu laser pentru a asigura o perioadă îndelungată fără nici un fir de păr. De asemenea, este posibil să fie nevoie ca persoana care apelează la această manevră să mai efectueze o astfel de şedinţă, o dată la câteva săptămâni, în funcţie de sfatul medicului.” Epilarea cu laser poate fi folosită pentru îndepărtarea părului de pe picioare, din zona axilară, de pe buza superioară, de pe bărbie şi chiar din zona inghinală. Această procedură este indicată persoanelor cu părul închis la culoare şi pielea deschisă, situaţie în care laserul acţionează ghidându-se după pigmentul firului de păr.
Riscuri
E posibil ca numeroase fire de păr să continue să crească după epilarea cu laser. Totuşi, aceste fire de păr cresc mai subţiri şi mai deschise la culoare. Medicul Afshin Hatami avertizează că există o serie de efecte secundare care pot fi temporare sau pe termen nedeterminat. Poate fi o iritaţie a pielii, care se vindecă de la sine în câteva zile, sau schimbarea permanentă a pigmentului pielii. În acest ultim caz, pielea se poate închide la culoare sau se poate decolora. Rareori, epilarea cu laser provoacă vezicule, pustule sau alte modificări ale texturii pielii.
Înainte...
Iniţial, trebuie consultat un dermatolog cu experienţă. Pentru a se asigura că procedura va fi un succes, medicul Afshin Hatami face o serie de recomandări ce trebuie urmate înainte de epilare. Evitaţi soarele din cauza riscului ca pielea să se inflameze şi nu vă epilaţi cu ceară sau prin alte metode ce pot agresa pielea. Firele de păr ar trebui