Cărţile pe care le-a realizat nu sunt unele obişnuite. Acestea sunt unicat şi sunt pun accent în primul rând pe materialul din care sunt făcute.
A fost atrasă tot timpul de forme şi de culoare. Mihaela îşi aminteşte că prima încercare artistică a avut-o la vârsta de trei ani, iar în şcoala primară a desenat portretele domnitorilor români: „Când aveam trei ani, la ţară, am luat o zambilă din vaza străbunicii şi am încercat să-i redau formele. În şcoala primară, am încercat să desenez portretele domnitorilor şi personalităţilor culturale. Atât învăţătoarea, cât şi părinţii mei îşi dădeau seama de talentul meu şi m-au încurajat. În şcoala generală, aveam tot timpul lucrări expuse la panoul unităţii de învăţământ“. Cu toate acestea, a urmat liceul la secţia bio-chimie de la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu». „În clasa a VIII-a, mi-am dorit foarte mult să urmez liceul de arte plastice, la secţia de arhitectură, dar, cu două săptămâni înainte am aflat că nu s-a mai înfiinţat în anul respectiv această specializare. Am fost dezamăgită şi m-am înscris la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu», dar gândul meu îmi era tot la desen, chiar dacă la vârsta aceea nu ştiam prea bine ce înseamnă“, ne spune Mihaela.
Şcoala Populară de Artă i-a deschis orizontul
În timpul liceului, Mihaela s-a înscris la cursurile de desen de la Şcoala Populară de Artă, unde a deprins primele cunoştinţe. „Am aflat că se organizează cursuri de pictură şi grafică şi m-am înscris. Au fost primele lecţii pe care le-am primit sub îndrumarea profesorului Loreta Nicolcea. Am învăţat primele noţiuni legate de pictură şi desen. Şcoala Populară de Artă mi-a deschis orizontul către artă şi doamna profesoara a avut o mare influenţă asupra mea. Stăteam şi şase ore în atelier şi eram captivată de ceea ce făceam“, ne povesteşte Mihaela. Până la urmă dorinţa i s-a îndeplinit şi a reuşit să fie adm