Chiar dacă sunt proprietari pe pământul pe care şi-au construit casele, nu îşi pot face acte de identitate cu domiciliul real, nu pot să se racordeze la reţeaua de energie electrică şi nici la cea de apă.
În urmă cu şase ani, la marginea Buzăului, pe drumul către Vadu Paşii, în apropierea grădinilor de zarzavat ale legumicultorilor, 12 familii de romi şi-au cumpărat locuri de casă unde şi-au ridicat locuinţe. Nu şi-au imaginat că vor fi complet ignoraţi de autorităţi şi că nu vor primi nici măcar nume la stradă sau numere la case.
Pe planul de amplasament şi delimitare a imobilelor, la secţiunea adresă, proprietarii au trecute numărul parcelei şi al tarlalei, nicidecum strada şi numărul.
"La noi zona figurează ca fiind în intravilanul municipiului. Acolo nu figurează nicio stradă, case, nu e nimic pentru că nu am reuşit să întocmim planul urbanistic zonal. De doi ani încercăm să rezolvăm această problemă dar nu cred că vom reuşi prea curând pentru că puterea financiară este destul de redusă", ne-a declarat Victor Alexandru, director de urbanism în cadrul Primăriei Buzău.
De la acest aspect pornesc toate problemele oamenilor care locuiesc în zonă. Nu îşi pot face documente de identitate la domiciliul real pentru că adresa la care locuiesc nu există, nu pot face contract cu Electrica pentru iluminat, sau cu societatea de salubrizare, nu sunt racordaţi la reţeaua de apă şi, în caz de nevoie, nu pot solicita ambulanţa sau pompierii.
"Fiecare dintre noi am făcut actele de identitate pe diverse adrese, ne rugăm de unul şi de altul să ne ia în spaţiu pentru că noi, deşi avem locuinţe şi suntem proprietari pe pământ, nu avem adresă, în acte noi nici nu existăm aici. Dacă avem nevoie să chemăm salvarea sau pompierii, nu pot ajunge pentru că nu ştiu unde suntem, trebuie să ieşim înaintea lor", ne-a declarat Liliana Nica, unul dintre proprietarii ca