Pe Dominique Strauss-Kahn îl aşteaptă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile de agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană aduse sâmbătă de o cameristă de la Sofitel.
Ieri, în aşteptarea primei înfăţişări înaintea instanţelor americane după arestarea sa, sâmbătă, pe aeroportul JFK din New York, avocaţii "Marelui Seducător" au declarat din nou că DSK va pleda "nevinovat" şi că vor lupta pentru ca el să fie eliberat pe cauţiune.
Un purtător de cuvânt al poliţiei din New York aprecizat că şeful FMI nu ar putea invoca, în cazul său, imunitatea diplomatică. Unul dintre avocaţii lui DSK, Benjamin Brafman, le declarase duminică seara ziariştilor că clientul său "intenţionează să se apere vehement" împotriva tuturor acuzaţiilor ce i s-au adus. Un alt avocat al lui Strauss-Kahn, William Taylor, le-a precizat jurnaliştilor şi faptul că, duminică, clientul său, de bunăvoie a acceptat să i se ia noi probe de ADN de pe obiectele lui şi să i se facă alt set de analize.
Între timp, presa a făcut dezvăluiri despre slăbiciunile şefului FMI. Astfel, publicaţia franceză Liberation aflase de la DSK, încă de la sfârşitul lunii aprilie, că relaţia lui cu femeile era unul dintre punctele slabe ale candidaturii la prezidenţialele din 2012, pe care şeful FMI ar fi urmat să o anunţe în luna iunie.
Întrebat de jurnalişti despre ceea ce i-ar putea zădărnici o campanie de succes şi chiar succesul în alegeri, el le-a răspuns prompt: "Banii, femeile şi iudaismul meu (...) Da, iubesc femeile... şi ce dacă? (...) De câţiva ani se vorbeşte de fotografii cu mari orgii, dar nu am văzut să apară nimic (... ) Să le arate!"
Aceleiaşi publicaţii, DSK i-a descris şi un scenariu despre un eventual complot împotriva sa: "O femeie violată într-o parcare, căreia i se promit 500.000 sau 1