Regia Autonomă-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) a cerut Tribunalului Bucureşti declanşarea procedurii insolvenţei (primul pas către falimentul unei societăţi) în cazul societăţii Realitatea Media, firma care patronează postul de televiziune Realitatea TV. Solicitarea RAPPS a fost înregistrată la tribunal chiar vineri, 13 mai, iar magistraţii au fixat ca prim termen al procesului ziua de 20 septembrie.
Tot în aceeaşi zi, RAPPS a mai introdus vizavi de Realitatea Media şi o cerere de somaţie de plată, pentru recuperarea mai multor datorii. Managerul Realitatea, Sebastian Ghiţă, a declarat însă pentru România Liberă că problema nu îl priveşte: "Nu avem noi, Asesoft, treabă cu acest contract. Este contractul Realitatea Media". În schimb, noul acţionar majoritar al companiei, Elan Schwartzenberg, nu a dorit să comenteze situaţia la care s-a ajuns.
În prezent, Realitatea TV este administrată de Sebastian Ghiţă, ca manager, după ce patronul grupului Asesoft a semnat în acest sens un contract cu Sorin Ovidiu Vîntu, la vremea respectivă acţionar majoritar.
Fitilul care a declanşat scandalul Vîntu-Ghiţă
Datoriile pe care Realitatea Media le-ar avea la RAPPS, constând în chiria pentru spaţiul pe care televiziunea postul de ştiri îl utilizează în prezent la Casa Presei, a reprezentat "picătura care a umplut paharul" între Sebastian Ghiţă şi fostul patron al Realitatea, Sorin Ovidiu Vîntu. La sfârşitul lunii martie, SOV a descins la sediul televiziunii de ştiri, însoţit de aproape 40 de bodyguarzi, după ce aflase că Sebastian Ghiţă mutase sediul postului tv pe societatea Asesoft, făcând astfel ca Realitatea să devină chiriaşul Asesoft. De la acel moment, scandalul dintre cei doi a degenerat, iar Vîntu a hotărât să îl plaseze la Realitatea pe unul dintre locotenenţii săi, Ilie Ion Cezar, drept garant al înţelegerii SOV-G