„Afacerea DSK: un seism pentru euro, pentru FMI şi pentru stânga “ (Le Monde). „Acesta este sfârşitul lui DSK” (France-Soir). „Strauss-Kahn, închisoarea” (Le Figaro). „DSK: coborârea în infern” (Libération). „Medvedev cere Alianţei Atlantice ca Rusia să fie implicată în scutul antirachetă” (L’Osservatore Romano).
Problemele lui Dominique Strauss-Kahn cu justiţia americană ocupă primele pagini ale ziarelor franceze şi europene.
Le Monde vede în „Afacerea DSK: un seism pentru euro, pentru FMI şi pentru stânga “ [franceză] deoarece „soarta lui Dominique Strauss-Kahn se află în mâinile justiţiei americane”.
„Acesta este sfârşitul lui DSK” asigură France-Soir care notează că directorul general al FMI „risca 70 de ani de închisoare”.
Le Figaro, într-un articol intitulat „Strauss-Kahn, închisoarea” consideră că acesta „va trebui să renunţe la FMI. Va trebui să renunţe la alegerile prezidenţiale”. Les Echos, ziar cu tentă economică, scrie că DSK devine Acuzatul 1225782.
Să ne oprim la editorialul din Libération, cotidian cu simpatii socialiste, editorial initulat „DSK: coborârea în infern”. „Căderea lui Dominique Strauss-Kahn continuă. Cu o viteză vertiginoasă şi într-o atmosferă de prăbuşire, de capitulare. După arestare, detenţia provizorie. Şi apoi imaginile, punerea lor în scenă, bine pusă la punct, telegenică. Ieşirea înceată din comisariat, sosirea la tribunal şi aşteptarea într-o cameră sordidă luminată de un neon bleu. Audienţa, ea însăşi, în care acuzatul apărea deja învins, redus la tăcere, în faţa unui judecător femeie - imagine difuzată în prim plan. Acest spectacol va marcă profund, pentru mult timp, raporturile francezilor cu politica. Sentimentele determinate de această prăbuşire a lui Dominique Strauss-Kahn coabitează cu dificultate cu oroarea suscitată de acuzaţii. Nici donjuanism, nici libertinaj, nici chiar hărţuire ci