Lucrează de un sfert de secol ca profesoară de balet la Liceul de Artă, iar în anul 2000 a organizat Olimpiada Naţională de Coregrafie la Galaţi.
A fost atât de pasionată de balet, încât a ales să plece în clasa a III-a la Cluj pentru a studia dansul. Părinţii au suferit pentru că a plecat de lângă ei, dar i-au înţeles dragostea pentru dans şi au făcut mari eforturi ca să o întreţină în oraşul transilvan.
„Plângeam în fiecare seară la internat, dar am mers mai departe. Am un motto personal, după care mă ghidez. Când eram copil, Dumnezeu mi-a şoptit: ţi-am dăruit har, trudeşte şi vei reuşi. Fericită vei fi când inima ta şi a oamenilor vor bate la fel", ni se confesează Ofelia Andrei.
Când a ajuns în clasa a VII-a, părinţii i-au destăinuit că nu aveau de gând să o lase la clasa de balet. Tatăl celei care peste ani avea să devină profesoară de balet intenţiona să vorbească cu profesorii de la şcoala de balet din Cluj pentru a o declara respinsă, dar s-a răzgândit în momentul în care a văzut cât de talentată este fiica sa.
După absolvirea Facultăţii de Coregrafie din Cluj, a activat timp de cinci ani ca solistă la Teatrul Muzical „Nae Leonard", dar s-a întors la marea sa dragoste: şcoala de balet. S-a angajat ca profesoară la Liceul de Artă din Galaţi, unde activează de 25 de ani.
Meritele sale ca dascăl vorbesc de la sine. La prima participare la concursul „Emanuel Elenescu" din 2011, concurs naţional de interpretare muzicală şi coregrafică, a obţinut alături de elevii săi locul I.
Printre numeroasele premii adjudecate de copiii pe care îi pregăteşte se numără premiul II în 1996 la Olimpiada Naţională de Coregrafie, dar premiul I şi premiul II la un alt concurs de coregrafie desfăşurat la Bacău în 2006. Nu poate fi omisă participarea la Festivalul Internaţional de Creaţie Coregrafică „Eurodans" din 199