Nu pentru că am încredere în sondaje (însă asta e o cu totul altă discuţie) vă anunţ că Beastie Boys şi Prodigy (printre alte trupe) au fost desemnate grupurile cel mai periculos de ascultat în timpul conducerii automobilului, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie.
La polul opus e muzica lui Antonio Vivaldi şi Coldplay.
Şi la noi, o statistică realizată de Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie pentru anul 2010 a arătat că una dintre principalele cauze ale pierderii de vieţi omeneşti, atunci când vine vorba de accidentele de maşină, este viteza excesivă.
De fiecare dată când facem un drum prin ţară (unele de câteva ore bune înspre Satu Mare şi înapoi) am câte un exemplu de şofer vitezoman care încearcă să zboare în loc să şofeze. De fiecare dată după ce respir uşurată că nu ne-a lovit şi că nu a lovit nici maşina din faţa noastră sper ca respectivul să rămână totuşi, printr-o minune, în continuare pe şosea sau să nu omoare vreun om nevinovat – pentru cele câteva minute pe care le câştigă în plus (nu exagerez, la cât de proaste sunt şoselele nu ai cum să ajungi mai repede undeva pentru ca oricât de mult accelerezi, la un moment dat tot dai de un drum pe care ori abia poţi să prinzi 40 km pe oră, ori este vreun blocaj de trafic, ori alt deştept vitezoman a avut un accident iar circulaţia este oricum întreruptă, gestul este deci inutil).
În România, atunci când se conduce cu 200 de km pe oră, motivat sau nemotivat, se ascultă muzică de orice fel, inclusiv religioasa aşa că nu putem da vina nici pe violenţa din texte, nici pe linia melodică. Am mai rămas doar noi şi bolizii noştri, ghinion. Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
Nu pentru că am încredere în sondaje (însă asta e o cu totul altă discuţie) vă anunţ că Beastie Boys şi Prodigy (printre alte trupe) au fost desemnate grupurile cel mai periculos de