Dominique Strauss-Kahn a fost plasat de administraţia închisorii Rikers Island, din New York sub supraveghere, pentru a nu încerca să se sinucidă, potrivit postului NBC. Asta presupune ca deţinutul să fie controlat la fiecare 15-30 de minute, să fie îmbrăcat în haine de penitenciar şi să poarte încălţăminte fără şireturi.
Corespondentul RFI la New York, Radu Tudor
Ziua de marţi a marcat intrarea în scenă a avocatului presupusei victime. "Avem de-a face cu un om care crede că poate face orice vrea, oricui vrea, oriunde vrea. Or fi în lume astfel de locuri, dar din fericire New York-ul nu este unul dintre ele", puncta Jeffrey Shapiro.
Clienta sa beneficiază în spiritul legii locale de un respect aproape total al spaţiului ei intim. Mass-media i-au alcătuit un portret incomplet şi în continuă retuşare. Când e din Guineea, când din Senegal, când s-a prezentat după agresiunea sexuală de la hotelul Sofitel la spitalul Roosevelt, când la St. Luke.
Constante sunt câteva date şi anume că ar avea 32 de ani, ar fi nemăritată, ar avea o fiică adolescentă şi ar trăi în cartierul Bronx.
DSK, tratat umilitor
Dominique Strauss-Kahn are o cu totul altă soartă, nimeni, de la autorităţi până la jurnalişti neezitând să-l umilească şi să-l discrediteze în tot felul. Politicianul francez se află în complexul penitenciar de pe insula Rikers, sub supraveghere permanenta (101, în codul închisorii), întrucât e suspectat de intenţii sinucigaşe.
Ziarele s-au grăbit să ne informeze că şi-a predat costumul scump şi ceasul Cartier şi poartă acum, ca şi ceilalţi 11 mii de deţinuţi, uniforma albastră standard.
"Conform legii newyorkeze, procuratura are timp până vineri ca să prezinte cazul unui juriu de 23 de persoane. Dacă acest mare juriu nu avizează atunci începerea procesului, inculpatul trebuie pus în libertate", nota juristul şi c